30-års jubileum i Folldal kulturskole

Folldal ble kåret til Norges Musikkommune av en nasjonal jury i Norsk Musikkråd sist sommer. En av hovedbegrunnelsene for tildeling av denne utmerkelsen fra juryen var aktiviteten i Folldal kulturskole. I 2019 feirer Folldal kulturskole 30 års jubileum, og lørdag markeres dette med jubileumsforestilling på flerbrukshuset kl 18:00. Dette blir siste av flere store og små jubileumsarrangement siden nyttår.

Flere hundre av bygdas ungdommer har vært innom kulturskolen siden starten høsten 1989, og godt over halvparten av alle i skolepliktig alder er elever i kulturskolen inneværende år. I mange år har Telemarksforskning rangert Folldal kulturskole som en av de beste i landet.

Lørdag kveld er det klart for den offisielle jubileumsmarkeringen, og alle elevene samles til en variert og spennende forestilling på Folldal Flerbrukshus. Tidligere elever og rektorer er invitert, og de vil delta sammen med dagens elever. Politisk og administrativ ledelse i Folldal kommune har også meldt sin ankomst til jubileet.

Folldal Kulturskole er en aktiv kulturskole med tilbud på de fleste instrumenter, formgivingsgrupper, sanggrupper, dansegrupper og flere andre aktiviteter.

Arne Olav Vårtun
Kulturskolerektor