Influensavaksinering

Klikk for stort bilde Årets influensavaksine vil være klar fra uke 42. Pasienter som har avtale hos legen eller på laboratoriet kan få satt den samtidig som de er her.

Også i år vil vi ha dager der vi vaksinerer, men av smittevernhensyn må vi i år ha påmelding for disse dagene for å unngå at for mange mennesker samles samtidig. Det vil bli oppsatt puljer til ulike tidspunkter.

Alle møter til sitt avtalte tidspunkt på helsestasjonen.

Vi vil vaksinere på følgende dager:

• 13.oktober kl 13-15
  • 14.oktober kl 13-15
  • 16.oktober kl 13-15
  • 21.oktober kl 13-15
  • 23.oktober kl 13-15

Ta  kontakt med legekontoret på tlf 62491100 for påmelding til dager som kan passe.

Vaksinen er i år gratis for alle i risikogruppene.

Alle influensavaksiner er forbeholdt målgruppene i første omgang fram til 1.desember. Dersom det er restlager etter at risikogruppene er vaksinert, åpner vi for at alle som ønsker kan få vaksine.

Vi ber om forståelse for at det kan bli noe forsinkelse fra det angitte tidspunktet, men ber da alle om å ta smittevernansvar ved å holde avstand til hverandre og i tillegg inneha god hoste og håndhygiene. Ikke møt opp dersom du er syk.

Influensavaksine anbefales spesielt for:

• Gravide i 2. og 3. trimester, og gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko
  • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Barn og voksne med:
    • diabetes type 1 og 2
    • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
    • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
    • nedsatt immunforsvar
    • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
    • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

I tillegg anbefales influensavaksine til: