Julehilsen fra ordfører

Korona-oppblomstring
Kjempehøye kraftpriser/strømpriser
Krass kritikk av regjeringa, til tross for at den bare så vidt er i gang
Klager til kommunen
Kjente og kjære som har krevende hverdager og eller store helseutfordringer
Kollegaer som kjenner det er barskt å stå alene på toppen, og at det har blitt så lov å kritisere uten sjøl å bidra med konstruktive innspill eller være med på å ta ansvar
- Det er nok å ta av, men jeg prøver å holde fast i hva en erfaren politiker sa til meg rett etter valget. Du kan bruke 15 minutter hver mandag på å bekymre deg, resten av tida skal du bruke på å se muligheter og løsninger. Et av de bedre rådene jeg har fått, samtidig som det er en krevende øvelse.

Det nærmer seg jul -
skulle så gjerne sett at situasjonen var annerledes inn mot denne høytida.
Vi får fortsette å heie på hverandre, ta vare på og bry oss om både naboen og våre nære og gjøre det beste ut av jule- og nyttårshelga. Heldigvis har vi rikelig med plass og frisk luft rundt oss.
Sjøl har jeg tatt fram Trygve Skaug sine ord noen ganger den siste tida –
så glemte jeg et øyeblikk hvor heldig jeg er.

Har fått noen spørsmål og kommentarer på hvilke mål helsemyndigheter og regjering «egentlig» har om dagen. Tror jeg kort kan oppsummere det slik:
Målet er å kontrollere smitte og bremse spredning slik at helsevesenet vårt ikke kneler, samtidig som vi opprettholder et så åpent samfunn som mulig. Ikke minst ønsker vi å skjerme barn og unge. Videre har myndighetene sagt de vet beskjeden om ny innstramning var tung å få for mange, og regjeringa har forsøkt å komme raskt ut med ordninger som skal ivareta folk og bedrifter i en vanskelig situasjon. Framover må vi være forberedt på å håndtere rask økning av omikronsmitte parallelt med influensa.

Her i Folldal er det ikke stagnasjon i vaksinasjon, men oppfriskningsdose må være innafor intervallet på minimum 4,5 måned (20 uker). Pr nå er det ikke registrert flere positive prøver ut av det siste smittetilfellet. Jeg minner likevel om viktigheten av de generelle smittevernreglene; reduser antall nærkontakter, hold avstand, bruk munnbind hvis det er vanskelig med en meter, vask hender og ikke minst bli hjemme om du er syk. Mer informasjon ligger på kommunens nettsider.

Også i år har nissemor vært i barnehagen – en måte for meg å være ordfører for de minste på. Tindrende barneøyne som gransker nissen, noen titter ivrig oppi korga mi, andre forteller om ønskelister og ikke minst er mange opptatt av om det stemmer at reinsdyra til nissemor kan fly. Det kan de sjølsagt ikke – det er bare fantasi. Reinen trekker sleden og springer på fire bein, er vi enige om.

Jula er for noen ekstra krevende med mange følelser, sårhet og savn.
Andre ser med forventning og glede fram til høytida.
Uansett – fyll dagene med noe som gir deg mening.

❤️Tid for håp
❤️Tid for glede