Påskehilsen fra ordfører - info uke 12

«Hvis alt hadde vært som vanlig,
da kunne jeg åpnet mitt hjem
og bydd på en vanlig kopp kaffe
og gitt deg en helt vanlig klem
», skrev Sindre Skeie i mars 2020.

Men alt er ikke som vanlig, og kommunen har lagt ut ei opplisting over de viktigste bestemmelsene som nå gjelder (se kommunesiden eller facebook).
Vi har ingen med påvist smitte i bygda, testing foregår omtrent på samme nivå som tidligere og vaksinering går som planlagt også i påskeuka.
Hovedbudskapet er:
Det er de nasjonale retningslinjene som gjelder i Folldal; vi har ingen egen forskrift med påbud.
Fortsett med de generelle smitteverntiltakene som eksempelvis god håndhygiene.
Hold avstand – nå er det 2 meter som gjelder.
Bli hjemme hvis du ikke er frisk.
Test deg hvis du er i minste tvil om du kan være smittet.
Begrens sosial omgang - ha så få nærkontakter som mulig.
Maks to gjester på besøk.
Bruk munnbind der det ikke er mulig med 2 meter avstand.
Utsett alle reiser og møter som ikke er nødvendige.
Gjester og deltidsinnbyggere skal forholde seg til reglene i egen kommune og i tillegg følge våre nasjonale retningslinjer.

Jeg vet det er mange som er slitne, mange som er lei restriksjoner, opplever utrygghet, flere kjenner på savn og ensomhetsfølelse. Vit at jeg tenker på dere. Det beste vi nå kan gjøre er å stå løpet ut og jeg ser ofte på Herman (8 år) sin plakat til meg - alt kommer til å gå bra –

Klikk for stort bilde

Mitt ønske er at hver og en finner noe å glede seg over også denne påska. Det være seg lengre og lysere dager, tanken på våren, gjensyn med påskepynten, storslått natur, skispor, uteaktiviteter, roligere dager eller omtanke for andre. Mer enn noen gang betyr det noe hva vi gjør; et smil, en telefon, noen oppmuntrende ord – være et medmenneske.

Klikk for stort bilde