Prosjekt bekjempelse av blåleddved

Blåleddved - Klikk for stort bildeFolldal kommune har i 2018 fått midler fra bla Fylkesmannen til bekjempelsen av blåleddved og vi starter et prosjekt, da først og fremst i utmarka. Vi vil foreta en kartlegging, med deretter rydding og sprøyting.

Arbeidet starter opp i mai på områder vi vet at blåleddveden har spredd seg. Industriområdet ned mot Folla, videre Huslia – Egne hjem, Garbergåsen og videre nedover mot Krokhaug.

Grunneier vil bli kontaktet for å innhente nødvendig tillatelse før nedskjæring og sprøyting

Send gjerne en e-post til kommunen om du vet om steder der blåleddveden har spredd seg, slik at vi får det med i kartleggingen. Forekomsten må tegnes inn på kart eller oppgis vha koordinater. Send e-post til: synnove.s.bakken@folldal.kommune.no

Les mer om blåleddved i Folldal