Sjekk deg for hodelus i helga

Klikk for stort bildeHusk kjemming denne helgen! 30. august – 1. september 2019.
- Vi deltar i nasjonal kampanje mot hodelus.

Etter Lusfri Norge aktivt drev kampanjene mot hodelus i Norge, fra 2007 og frem til 2010, kunne man se en god effekt. Bestanden av hodelus gikk ned, for første gang kunne man se at salgstall for antall solgte forpakninger mot hodelus gikk ned i 2010.

Hvorfor er da ikke de nasjonale kampanjene mot hodelus fastsatt i årsplaner ved alle barnehager og skoler? Det er kun ved et felles nasjonalt samarbeid vi kan hindre det største problemet med gjensmitte. Hele Norge, på tvers av kommuner må utføre lusesjekk innenfor samme tidsperiode, slik at alle som bærer smitte får behandling samtidig.

Da Lusfri Norge startet opp kampanjene i Norge viste salgstall ved apotek at det ble solgt medikamenter mot lus for 15 millioner kroner - nå har salgstallene for midler passert 50 millioner kroner.

Flere tenåringer og voksne opplever nærkontakt med dyrene, som tidligere var størst problem blant mindre barn. Vi oppfordrer derfor spesielt ungdomsskoler til å engasjere seg i kampen mot hodelusa. Foreldre har ikke samme kontakt seg imellom og smitten blir ikke varslet på ønsket måte. Vi har et nasjonalt problem, og alle må samarbeide for å få ned bestanden av hodelus. Lusfri Norge påtar seg derfor igjen jobben, med å minne alle på den viktige lusesjekken.