Studietilbud - kort søknadsfrist

Vi har i flere år forsøkt å få på plass IT studier, uten å lykkes. It Norge har kartlagt at vi trenger ca 30.000 nye it-arbeidere innen 2030.
Vi har sammen med det regionale IT-nettverket kartlagt at situasjonen også i vår region er skremmende bare med tanke på de 3 neste årene.

Den viktigste grunne til at det er vanskelig å få studieplasser inne IT i dag - er nettopp den at det mangler mennesker, med kompetanse til å undervise.

Vi har nå innledet et samarbeid med Høyskolen Kristiania rundt årstudiet i Informasjonsteknologi.  Dette er et svært populært studiet med mange tusen søkere hvert år.  Dette er et vanskelig nåløye å komme igjennom. Mange av landets IT-studier er også betalingsstudier, til dels svært kostbare.

Vi har kjøpt studieplasser til regionen - og lokal lærer som står klar i Februar for å ta i mot nye, lokale studenter! Dvs. vi dekker halve semesteravgiften. Studiet er et årstudiet, som koster 60 000,- . Studiet er bygget opp gjennom 6 moduler. Du kan ta noen aller alle. Vi har lokal lærer her på Tynset  - og lokal veileder. Den første modulen starter i begynnelsen av februar - og er helt elementær. Det er snakk om 3 dager med samling. En i Februar, en i April og en i Mai. Første modul koster 11 000,- og vi dekker 5 500. Resten av forelesningene er digitale.
Om man skulle søke direkte til skolen  må man konkurrere med nesten 4 000 andre søkere - så det er et nåløye å komme igjennom.  Søker du lokalt her - er sjansene store for at du kommer inn. Gjennomfører du studiet - er sjansene svært store for at du har fast jobb i regionen, før du har tatt siste eksamen.

Dette er en høyskole, så opptakskravet er;

• Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5 regelen
  • Realkompetanse

Vi har etablert et Teknologinettverk her i regionen - der 90 % svarer at de har et stort behov for kompetanse her og nå.  I løpet av en 3 års periode er det kritisk. Så vi håper  jo veldig på gode søkertall for å kunne hjelpe bedriftene med sårt tiltrengt kompetanse.

Vil du ha mer informasjon  - se nettsiden vår; Databaser | Tynset Studie- og høgskolesenter (tynsetsh.no)

Plakat om studietilbud - Klikk for stort bilde