Vaksineinfo pr 03.09.21

Uke 35 ble det satt 55 vaksinedoser, uke 36 vil det bli satt 60 doser. Grunnen til at det vaksineres såpass få igjen disse ukene, er at vi nå har færre igjen og vaksinere, samt at vi har et såpass lavt intervall mellom vaksinedosene at det er vanskelig å skyve det frem mye mer uten at intervallet blir for kort.

Torsdag 02.09, kom nytt fra FHI og regjeringen at barn og ungdom 12 år eller eldre skal tilbys vaksine. Vi anbefaler at alle som ønsker å finne informasjon kan følge denne lenken:

Regjeringen har besluttet å følge Folkehelseinstituttet sin anbefaling om å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12 – 15 år. (www.fhi.no)

Dette er en prosess som krever endel planlegging og kartlegging. Det vil komme mer informasjon etterhvert.

Videre ønsker vi fortsatt å henvende oss særlig til;

- de som ikke har fått første vaksinedose uansett årsak. Ta kontakt med oss om du ønsker vaksine, vi hjelper deg også om det er vanskelig å komme til Folldal for vaksine.

- ungdommer som bor på hybel andre steder. Ønsker du vaksine hjemme i høstferien så ta kontakt på: vaksinebestilling@folldal.kommune.no. Vi vil forsøke å legge til rette for at de som vil vaksineres mens de er hjemme kan få første dose i forbindelse med høstferien, og revaksinering i forbindelse med juleferien.

- dere som ønsket å stille dere bakerst i køen; Nå er det det innspurten av vaksineringen, men det er ikke for sent!

- gravide etter 12. svangerskapsuke; Ta kontakt når du ønsker vaksine.

Fra uke 36 er det nytt system, der kommunene må bestille nødvendig antall doser. Vi er derfor avhengig av tilbakemeldinger og godt samarbeid med alle som ønsker vaksine, slik at vi kan få bestilt opp nok doser. Send e-post til vaksinebestilling@folldal.kommune.no