Ordfører

Hilde Frankmo Tveråen har vært ordfører i Folldal siden oktober 2015.
Tveråen representerer Arbeiderpartiet.

Klikk for stort bilde LIFE OF LARS AS Som ordfører i Folldal er jeg opptatt av at alle innbyggere, gammel og ung skal ha det godt og få gode tjenester. Jeg er opptatt av at kommunen, innbyggerne, lag og foreninger og næringsliv skal spille på lag og samhandle slik at folk trives i bygda og at folk kan få lyst til å flytte til kommunen. Jeg er åpen for gode innspill og en prat. Kom gjerne innom eller ta en telefon.

Ved foten av Rondane og Snøhetta finner du Folldal, kommunen jeg har vært ordfører i siden 2015. Nasjonal turistveg Rondane går gjennom bygda, og kommunen preges av storslått natur og vakre seterdaler. Vi har Norges lengste seterdal med aktiv setring, Einunndalen (55 km lang). Vi er omgitt av fjell på alle kanter med to nasjonalparker, både Rondane og Dovrefjell. Dette må vi prøve å dra nytte av i positiv retning i forhold til reiselivet i bygda.

Folldal er ei gammel gruvebygd, og området rundt Folldal Gruver er bygget opp rundt kobbergruva fra 1748. Folldal Gruver har ca 70 bygg som står i forbindelse med det gamle gruemiljøet. Du kan også ta deg en togtur inn i Stoll 1, som er en gammel gruvegang fra 1700-tallet, 600 meter inn i gruva, inn i Worms Hall, et spennende lokale som brukes til konserter, selskaper og servering.

Velkommen til Folldal!