BUA Folldal - utlån av sports- og friluftsutstyr

BUA Folldal åpnet onsdag 10.02.2021

 BUA er en utlånsordning for sports- og friluftsutstyr, og fungerer litt på samme måte som et bibliotek. Du registrerer deg som låner, og kan deretter låne tilgjengelig utstyr i 1 uke.

BUA Folldal er i en oppstartsfase, så vi har foreløpig ikke mange eksemplarer av hver størrelse, men vi håper på å kunne bygge opp en større "utlånsbank" etter hvert. Har du noe brukbart utstyr liggende i boden som du ikke bruker lenger, så kanskje andre kan få stor glede av det. BUA tar gjerne imot (Ring 479 74 663 for å avtale levering)

 

UTLÅN

BUA Folldal har åpent hver onsdag kl. 15-18. Låning kan i tillegg avtales på e-post til bua.folldal@gmail.com eller tlf 47974663.

Se hva slags utstyr vi har på bua.io

En stor takk til Sparebankstiftelsen Hedmark, Gjensidigstiftelsen, BUFDIR og Innlandet fylkeskommune for god støtte til utstyr og etablering av BUA Folldal!

Ansvarlige for ordningen er Folldal kommune, Folldal Frivilligsentral og Folldal Idrettsforening. 

Om utlån

For å låne utstyr, må du først registrere deg som låner. 

OM BUA-utstyrsordninger

Over hele landet finnes det utstyrsordninger, hvor du kan låne gratis utstyr til sport og friluftsliv. BUA heter mange av dem, Skattkammer, Frigo, Turbo eller Frilager heter andre. Tilbudet er først og fremst rettet mot barn og unge, men i de fleste utstyrsordningene kan alle låne. Utstyrsordningene eies og drives av kommuner, lag og foreninger. Utstyret er i hovedsak kjøpt inn nytt med midler fra stiftelser eller offentlige tilskuddsordninger og noe utstyr er donasjoner fra privatpersoner. 

Hensikten er å gi flere muligheten til å være fysisk aktive gjennom å teste flere forskjellige aktiviteter, uten å være avheng av å kjøpe f.eks. ski, telt, sykkel eller snowboard. På denne måten ønsker vi å bidra til bedre folkehelse, mindre forskjeller og lavere forbruk.  

BUA-ordningen er et helhetlig konsept for utlån av aktivitetsutstyr. BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og BUA-utstyrsordningen skal være hele kommunens utstyrsbod, hvor alle kan låne. Med BUA-utstyrsordning i kommunen reduseres forbruket og alle som vil kan teste nye aktiviteter - uten å være avhengig av lommeboken. Verktøy og tjenester fra BUA gjør det enkelt for kommuner, lag og foreninger å etablere og drifte et kvalitetsmessig godt tilbud, som ivaretar sikkerhet og personvern. 

Les mer om ordningen hos bua.io

          
      

Kontakt

Åse Nøkleby Brendryen
Rådgiver
E-post
Telefon 479 79 021
Anette Streitlien
Servicekonsulent
E-post
Telefon 404 47 473