BUA Folldal - utlån av sports- og friluftsutstyr

BUA er en utlånsordning for sports- og friluftsutstyr, og fungerer litt på samme måte som et bibliotek. Du registrerer deg som låner, og kan deretter låne tilgjengelig utstyr i 1 uke.

 

 

UTLÅN

Låning kan avtales på e-post til bua.folldal@gmail.com eller tlf 47979021 / 62491000.

Åpningstid er tirsdag kl 1500 - 1730.

Se hva slags utstyr vi har på bua.io

 

En stor takk til Sparebankstiftelsen Hedmark, Gjensidigestiftelsen, BUFDIR og Innlandet fylkeskommune for god støtte til utstyr og etablering av BUA Folldal!

Ansvarlige for ordningen er Folldal kommune og Folldal Idrettsforening. 

Om utlån

For å låne utstyr, må du først registrere deg som låner. 

 

OM BUA-utstyrsordninger

Over hele landet finnes det utstyrsordninger, hvor du kan låne gratis utstyr til sport og friluftsliv. BUA heter mange av dem, Skattkammer, Frigo, Turbo eller Frilager heter andre. Tilbudet er først og fremst rettet mot barn og unge, men i de fleste utstyrsordningene kan alle låne. Utstyrsordningene eies og drives av kommuner, lag og foreninger. Utstyret er i hovedsak kjøpt inn nytt med midler fra stiftelser eller offentlige tilskuddsordninger og noe utstyr er donasjoner fra privatpersoner. 

Hensikten er å gi flere muligheten til å være fysisk aktive gjennom å teste flere forskjellige aktiviteter, uten å være avheng av å kjøpe f.eks. ski, telt, sykkel eller snowboard. På denne måten ønsker vi å bidra til bedre folkehelse, mindre forskjeller og lavere forbruk.  

BUA-ordningen er et helhetlig konsept for utlån av aktivitetsutstyr. BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og BUA-utstyrsordningen skal være hele kommunens utstyrsbod, hvor alle kan låne. Med BUA-utstyrsordning i kommunen reduseres forbruket og alle som vil kan teste nye aktiviteter - uten å være avhengig av lommeboken. Verktøy og tjenester fra BUA gjør det enkelt for kommuner, lag og foreninger å etablere og drifte et kvalitetsmessig godt tilbud, som ivaretar sikkerhet og personvern. 

Les mer om ordningen hos bua.io

Film

 

 

 

   

    

   
    

 

  

Kontakt

Åse Nøkleby Brendryen
Enhetsleder service og kultur
E-post
Telefon 47 97 90 21
Anette Streitlien
Konsulent
E-post
Telefon 62 49 10 00
Mobil 40 44 74 73