BUA Folldal - utlån av sports- og friluftsutstyr

BUA skal gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket. 

BUA Folldal er nå i en etableringsfase. Det er inngått avtale med Coop Oppdal om å leie i underetasjen av Prix, sentralt i Folldal sentrum. Det skal males litt, bestilles utstyr, monteres hyller, registrere inn utstyr etc. Håpet er at det kan åpnes før jul om alt går etter planen.

Om du tenker at du har noe stående i boden som andre kan ha nytte og glede av å låne, tar vi gjerne imot. Utstyret må være i god stand. (Ta kontakt med en av kontaktpersonene under). Har du lyst til å bli en medhjelper tar vi gjerne i mot det og:-) 

Ansvarlige for ordningen er Folldal kommune, Frivilligsentralen og Idrettslaget. 

Klikk for stort bildeOM BUA-utstyrsordninger

Over hele landet finnes det utstyrsordninger, hvor du kan låne gratis utstyr til sport og friluftsliv. BUA heter mange av dem, Skattkammer, Frigo, Turbo eller Frilager heter andre. Tilbudet er først og fremst rettet mot barn og unge, men i de fleste utstyrsordningene kan alle låne. Utstyrsordningene eies og drives av kommuner, lag og foreninger. Utstyret er i hovedsak kjøpt inn nytt med midler fra stiftelser eller offentlige tilskuddsordninger og noe utstyr er donasjoner fra privatpersoner. 

Hensikten er å gi flere muligheten til å være fysisk aktive gjennom å teste flere forskjellige aktiviteter, uten å være avheng av å kjøpe f.eks. ski, telt, sykkel eller snowboard. På denne måten ønsker vi å bidra til bedre folkehelse, mindre forskjeller og lavere forbruk.  

BUA-ordningen er et helhetlig konsept for utlån av aktivitetsutstyr. BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og BUA-utstyrsordningen skal være hele kommunens utstyrsbod, hvor alle kan låne. Med BUA-utstyrsordning i kommunen reduseres forbruket og alle som vil kan teste nye aktiviteter - uten å være avhengig av lommeboken. Verktøy og tjenester fra BUA gjør det enkelt for kommuner, lag og foreninger å etablere og drifte et kvalitetsmessig godt tilbud, som ivaretar sikkerhet og personvern. 

Les mer om ordningen hos bua.io

Klikk for stort bilde 
Klikk for stort bilde     

Kontakt

Åse Nøkleby Brendryen
Rådgiver
E-post
Telefon 479 79 021
Anette Streitlien
Servicekonsulent
E-post
Telefon 404 47 473