Elgku og kalv

Forvaltningsutvalget for hjortevilt tar initiativ til elgbeitetaksering i Folldal;

Vårens vakreste eventyr –
for mange betyr det lamming, med lange dager og nytt liv i sauefjøset. For andre er det Holmenkollstafetten som gjelder. Eller som her i Folldal; kulturskolekonserten som i år ble avholdt nå på lørdag. Ikke rart Folldal Kulturskole ble kåret til landets beste i 2019!
Mai byr på vårfornemmelser. Vi hører bekken bruse, mogopen titter opp fra snøfonna og trosser kalde netter, fuglene bygger reder og kvitrer om kapp med sola og traneskrik høres mange steder.
Endelig skal vi på ny få feire nasjonaldagen vår sammen. Jeg håper å se mange av dere både ved Folldal bo- og servicesenter, på de ulike arrangementene rundt i bygda og ikke minst i folketoget. Gleder meg stort til å høre glade hurra-rop fra unger i finstasen.

Folldal kommune har fått tildelt kr 585.000 i SMIL-midler fra Statsforvalteren i Innlandet, til videre fordeling på lokale SMIL-prosjekter i 2022. Søknadsfristen er 15. mai, og søknader leveres elektronisk via Altinn.

• Bersvend Sandbakken og Pernille Sandbakken f. Krokhaugs legat
  • Legatet til Anne og Ole Olsen Dalen og sønns minne

NORD-ØSTERDALS FØRSTE MARKERING FOR MANGFOLD OG INKLUDERING - 2. JULI FRA KL. 11-16

I forbindelse med Tynsets byfest arrangeres FjellFri – Pride. Dette skal være en markering for hele Fjellregionen og vi ønsker at flest mulig møter opp og feirer kjærlighet og mangfold!

Vi ønsker hele Fjellregionen velkommen til en viktig markering!

Penger

Stiftelsen Tynset Folkehøgskule deler hvert år ut stipend til ungdom fra Nord-Østerdalen (Rendalen, Alvdal, Folldal, Tynset, Tolga og Os) som har gjennomført et år på folkehøyskole med minst 90 % frammøte.

Kommunestyret vedtok den 21.04.2022 følgende reguleringsplan:

• 202102 Detaljregulering for Furuhovde hytteområde

Kjørebøker motorferdsel i utmark skal leveres snarest og innen 15. mai. Kjørebok skal leveres sjøl om ingen tur er benyttet. Sendes på e-post til: postmottak@folldal.kommune.no eller leveres  til Folldal kommune, servicekontoret.

Søknadsfrist for dispensasjon til transport på barmark er 1. mai.

Ei solfylt påske er over, mange fine arrangementer er gjennomført og Folldal skolekorps har tradisjonen tro tatt runden i bygda og samlet inn tomflasker etter ferien. Det gir kjærkomne penger i korps-kassa.

Årets 9.-klassinger (konfirmantene) har gjort en flott innsats med bøsse-innsamling til Kirkens Nødhjelp. Resultatet ble over 34 000 kroner, noe som ga beste resultat pr innbygger i Innlandet. Gratulerer!

Pride-flagg

I går ble regnbue-vimplene heist utenfor kommunehuset for å markere at det er 50 år siden opphevelsen av den såkalte «homoparagrafen», og at vi i dag har rett til og lov til å være sammen med folk av samme kjønn. Jubileet vil bli feiret og markert flere steder frem mot sommeren.