I år er det 50 år siden Tverrfjellet gruver startet opp driften. Dovre, Oppdal og Folldal kommuner, samt stiftelsen Folldal gruver ønsker i den forbindelse å hedre gruvearbeiderne og virksomheten med en minnemarkering og oppføring av et minnesmerke. Dette skjer på Tverrfjellet den 12. juni i år, med påfølgende samling på Folldal gruvemuseum.

Brosjyre: Minnemarkering Hjerkinn (PDF, 3 MB)

Ny vekstsesong er i gang, også for blåleddveden. Det kan virke håpløst å bekjempe busken, når vi ser hvordan den sprer seg i utmarka med store busker med bær. Folldal kommune vil derfor sterkt anbefale at alle fjerner blåleddvedbuskene fra hagene sine. Et sted må vi begynne og for å kunne få bukt med spredningen er Folldal kommune helt avhengig av dugnadsarbeid.

Landbruksforvaltningen i Folldal kommune utgir informasjonsbladet "Over skigard'n" 3-4 ganger årlig. Her er siste nytt og aktualiteter;

Kantina på FBSS åpner for salg igjen 8 mai. Kom innom da vel!

Folldal ble kåret til Norges Musikkommune av en nasjonal jury i Norsk Musikkråd sist sommer. En av hovedbegrunnelsene for tildeling av denne utmerkelsen fra juryen var aktiviteten i Folldal kulturskole. I 2019 feirer Folldal kulturskole 30 års jubileum, og lørdag markeres dette med jubileumsforestilling på flerbrukshuset kl 18:00. Dette blir siste av flere store og små jubileumsarrangement siden nyttår.

Følgende konkurranser er lyst ut på Doffin:

Frem til 1. juni kan det søkes om legatmidler til blant annet lindring av nød, skolegang og hjelp til selvhjelp. Les mer om legatene her.

Folldal kommunes årlige ryddedugnad blir mandag 6. mai. Dette blir da Folldal sitt offisielle bidrag til «Hold Norge rent»-dugnaden.

Seks kommuner i Nord-Østerdal har gått sammen for å organisere et felles tilbud om tilstandsregistrering av bruer og kulverter på private skogsbilveier. Dette gjelder kommunene Folldal, Alvdal, Os, Tolga, Tynset og Rendalen.