Folldal skole på SUM

Skapende Ungdomsmesse (SUM) er en årlig messe som alternerer mellom Tynset og Røros. Her stiller Fjellregionens elev- og ungdomsbedrifter sammen med næringsliv og offentlig sektor. Kombinasjonen av ungt og etablert næringsliv gjør messa unik i sitt slag i Norge. Årets SUM-messe ble arrangert på Tynset 13.02.

8. og 9. klasse fra Folldal skole deltok med flere bedrifter, og vant til sammen sju priser!

9. klasse

Niende klasse fikk til sammen fem priser fordelt på to grupper.

Korte kasser har laget postkasser som kan åpnes i både topp og bunn, slik at de blir lettere å åpne for alle, uansett høyde. Bedriften mottok tre priser: førsteplass for beste elevbedrift og førsteplass for innovasjon. Begge disse prisene fikk de i konkurranse med andre ungdomsskolebedrifter. I tillegg fikk de andreplass for utstillingen sin. Denne prisen fikk de i konkurranse med bedrifter fra både ungdomsskole- og videregående skole.

Bækk ån trækk har tovet sitteunderlag med standard eller valgfritt motiv. De har sydd kaffeposer i skinn og laget erstatningskaffe av brente erter etter oppskrift fra Maihaugen. Denne gruppen fikk førsteplass for beste utstilling, i konkurranse med bedrifter fra både ungdomsskole- og videregående skole. I tillegg fikk de tredjeplass for kundeopplevelse på nett.

Press mi sylte mottok ingen pris med mottok masse ros for produktet. Lokale matprodusenter viste stor interesse for den lille syltepressa som får plass i kjøkkenskapet.

Vel blåst alle sammen! Nå gjenstår det bare å se om noen av gruppene kan være så heldige å gå videre til landsdelsfinalen.

8. klasse:

Greenpipe – 1. plass på SMART-oppgaven. Gruppas forretningsidé går ut på å utvikle en turbin som kan plasseres i ei pipe. Ideen er at røyken som kommer opp av pipa skal drive turbinen som er koblet til en generator, og dermed produsere elektrisk energi. Gruppa som har jobbet med ideen består av Minda Rønning Aastveit, Ida Blæsterdalen, Viktoria Pettersen og Bastian Solbakken. Den som kom opp med ideen er Mikael Razonable Randen.

Gruppa bak ideen Style Me tok 3.plassen i samme kategori. Denne gruppas forretningsidé går ut på at man samler inn slitte møbler som gjøres om til et nytt produkt som selges i en egen nettbutikk. Gruppa bak Style Me består av Aurora Bekken, Ingrid Trønnes, Vebjørn Røhjell og Theodor Rogne Streitlien.

 

 

 

 

 

Gavepenger inn i klassekassa kommer godt med!