Matauk-uke på mellomtrinnet

Mellomtrinnet på tur - Klikk for stort bildeUke 35 var det matauk – uke på mellomtrinnet. Dette er en temauke som vi har videreført fra forrige skoleår. Hele uken har læring både faglig og sosialt stått i fokus. Høsten er ei viktig tid for oss i Folldal med blant annet høsting av bær, kjøtt og  grønnsaker. Elevene fikk kunnskap om veien fra jord til bord og fra jur til melkeprodukter, fra levende dyr til de lekreste kjøttprodukter, kunnskap om Allemannsretten og opplevelser ute i naturen.  

Mandag startet vi med faglige og lærerike økter med Fjellstyret v /Sigrid Ekran, Bondelaget v/ Johan Odden og Produsentlaget i Tine v/ Erik Stuedal. Tirsdag hadde vi sankedag av bær i Husomskogen, siste del av dagen ble brukt til rensedugnad. Onsdag hadde vi matauk – dag hvor 7. kl ordnet til festen i gymsalen, 6. klasse laget maten: Potetsuppe med focaccia som hovedrett og vettekrem med vaniljesaus til dessert. 5. klasse sto for oppvasken og rydding. Torsdag var en dag hvor elevene kunne velge mellom å bli med noen de kjente på reinsdyr- eller hjortejakt, fisketur hvor Ragnar Alander fra Folldal jeger og fiskeforbund var med som ekspert, eller slakting hjemme hos Øyvind Øien. Fredag avsluttet vi uken med å gå Vårstigen på Dovrefjell i nydelig høstvær.

Vi ønsker å takke for lærerike og hyggelige dager med elevene , flinke og sporty foredragsholdere som tar seg fri for å delta sammen med oss. I tillegg må velvillige foreldre takkes som stiller opp med kjøring og deltakelse på turene våre.