Ordførerinfo 17.11.23

Denne gangen sitter jeg ikke på kontoret og ser på Høgronden når jeg skriver ordførerinfo, men på Lillehammer. Det takket være den digitale hverdagen - og det sier en av dem som er minst digital og som fortsatt liker å ta notater på papir 🙂

Dette har vært ei uke hvor jeg har vært på farta hver dag og skal nå bruke helga på Gjøvik; organisasjonskonferanse og representantskap Innlandet Arbeiderparti. Det gir meg muligheten til å diskutere politikk og organisasjonsutvikling både med andre kommunepartier, fylkespolitikere og stortingsbenken - dette lagspillet som vi er så avhengige av for å kunne lykkes både som kommune og region. 
Apropos laget. Den 7. november møttes Arbeiderpartiene i Nord-Østerdal til åpent møte. Der var det to AUF'ere og begge var fra Folldal. De brukte kvelden på å høre sin leder Astrid Willa Eide Hoem, fylkesordfører Thomas Breen og arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna holde glødende innlegg om utfordringer vi sammen må løse. Hvis noen lurer; det var en stolt ordfører som fikk sitte ved siden av Brage og Einar og kunne glede seg over deres engasjement for framtida. Det er bare så inspirerende. Takk for at dere brukte kvelden sammen med oss! 

"Møtes med mening." Du verden for en engasjert gjeng som møtes hver mandag kl 11 på Follvang. Like viktig som å fordele eventuelle arbeidsoppgaver, er det sosiale kar-fellesskapet. Med kaffekoppen og kringla i hånda går praten lett, både om de nære ting og verdensproblemer. Ikke minst er humoren på plass; det er lett stemning rundt bordet, for å si det sånn. Tusen takk for en veldig fin formiddag sammen med dere 6. november - det var et par inspirerende timer! Og karene tar gjerne på seg flere oppdrag. Det er bare å kontakte Frivilligsentralen som noterer og videreformidler oppdragene/oppgavene du eventuelt ville ha fått utført. 

Forrige uke var jeg en tur innom buss-sjåførene våre, og ble mektig imponert over at de hver bidige onsdag kl 11 får til å møtes til en kopp kaffe, uformell prat og fellesskap. Ikke nok med at de som er aktive sjåfører prioriterer denne samlingsstunda, men også de som er pensjonerte eller for tiden ikke kjører bussen, møter også opp. Lærerikt for meg å høre litt om hvordan de opplever sin hverdag, utfordringer med rekruttering framover, usikkerhet ved jevnlige anbudsrunder osv., men også en stolthet over jobben de gjør. Jeg heier på dere - alle som en! Sender noen ekstra tanker til den av dere som har det ekstra krevende om dagen. 

Direktoratet for mineralforvaltning (DMF) ønsker i løpet av et par uker å starte med regelmessig nyhetsbrev om framdrift på gjennomføring av helhetlig tiltaksplan opprydding Folldal Gruver. Nyhetsbrevene ønskes hjertelig velkommen. Gruveforurensninga, det spennende og krevende arbeidet med opprydding, parallelt med å ta vare på de viktige kulturhistoriske verdiene vi sitter på, er noe som opptar mange av oss. Kommunen har sagt ja til å bistå med tilrettelegging for at nyhetsbrevet kommer fram til alle interesserte. Nyhetsbrevet vil bli publisert på kommunens hjemmeside og på Facebook-siden vår. I tillegg tilbyr DMF å sende ut nyhetsbrevet på epost til alle som er interessert. Ønsker du å motta nyhetsbrev, bestiller du det fra bjorn.gussgard@folldal.kommune.noBjørn vil deretter sette opp ei liste som oversendes DMF. 

Solenergi Norge, Ole-Martin Håtveit og hans mannskap har på ny fått velfortjent oppmerksomhet. Denne gangen med utnevnelsen som en av landets gaselle-bedrifter. Gasellene er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. Kriteriet er blant annet minimum doblet omsetning på fire år. 
Og når jeg vet hvilke mål Ole-Martin og Solenergi Norge har for dette året, er det bare å bøye seg i støvet. Gratulerer så mye til dere alle! Jeg gleder meg til å høre mer på næringslivskvelden tirsdag 5. desember. 

En siste gladsak må være fødselstallene dette året. Så langt jeg har oversikt over, er det født 14 nye folldøler i 2023, og en til er ventet. En mer gledelig statistikk kan ikke ordføreren få se 🙂 Jeg ønsker de små hjertelig velkommen til verden og foreldrene lykke til med barsel- og småbarnstid! 

Takk til lokalpressa og til deg, Kjetil Svanemyr, som også tar deg tid til å dele en slik gladsak. Og som jeg gjentar til det kjedsommelige - det er sammen vi skaper optimisme. 

Å starte en morgen oppe på Folldal Fjellstue, når sola står opp og lyssetter Rondane, med en god kopp kaffe i hånda og trivelig selskap sammen med Randi og Jens, blir jeg minnet om hvor utrolig flott utsikt vi har. Den blir jeg aldri lei. Når vi i tillegg ser krigene og uroa som herjer rundt oss, er det all grunn til å tenke over hvor utrolig privilegerte vi er.

Sjøl om det biter i kjaken og knitrer under skoa, er det bare å nyte helga i Folldal. Ta godt vare på hverandre! 

Kristin Langtjernet

Kontakt

Kristin Langtjernet
Ordfører
E-post
Telefon 48 84 15 77
Mobil 48 84 15 77