Ordførerinfo uke 1-3

Vi starta året med en påminnelse om at livet er utrolig skjørt. En av våre sambygdinger avsluttet livet sjøl, og hans nærmeste har vært åpen om det. I dødsannonsen uttrykte de at like kjært som blomster var pengegave(r) til Folldal kommune, psykisk helse. Jeg vet at medarbeidere i tjenesten for rus og psykisk helse vil samarbeide med de pårørende om å finne en god måte å bruke disse pengene på. 

En flott familie står igjen med ei tung bør på sine skuldre. Vi kan ikke ta fra dem verken smerta eller sorgen, men ei mer enn fullsatt Folldals-kirke vitner om at bygda vår vil stå sammen med dem i tida framover. Det vi alle kan bidra med, er å ta godt vare på hverandre. 

Artists in Residence (AIR) Folldal – leiligheta ligger på Verket, og skal bidra til at kunstnere og kulturaktører kommer til bygda vår for kortere opphold. Et spennende prosjekt, og vi ser stadig hvordan kreative miljøer kan bidra på en positiv måte. Jeg fikk delta på en annerledes kunstutstilling med Robert Curgenven, hvor han presenterte lyd-kunst arkitektur på plana ved Folldal gruver. Ingen tvil om at både jeg og andre ble utfordret på å bevege oss inn i et ukjent, men spennende landskap. Jeg blir stolt på våre vegne når en internasjonal kunstner velger Folldal. 
Trude Bekk og Tom Teulon er tilbake i AIR. De hadde et opphold hos oss for et par år siden, og nå skal de presentere sine arbeider – både til ungdomsskoleelever og oss andre. De vil ta oss med inn i en digital verden hvor både lav og andre fjellvekster er en del av bildet. Også det en helt ny verden for meg. Og som ellers; kunst inspirerer, utfordrer og skaper ofte debatt. Vi er mange som har klare formeninger om vi liker eller ikke liker ulike kunstuttrykk. Uansett - la oss fortsette å ta vel imot de som kommer.

Kommunens landbrukskontor har hatt sitt årlige møte med faglagene. Jeg er så heldig å få være med. Det gir meg ny kunnskap og jeg får bedre innsikt i landbruksnæringa. Videre diskuteres hva vi sammen må jobbe med framover og ikke minst opplever jeg yngre dedikerte bønder som setter søkelys på det å skape arenaer for faglig utvikling og sosialt samvær. Veldig inspirerende å høre deres tanker. 

Fra Artists in Residence til utvikling av landbruksnæringa - det mener jeg gir et godt bilde på mangfoldet i bygda vår. Det er bl.a. dette spennet som forhåpentligvis bidrar til at vi kan være attraktive for mange ulike mennesketyper med forskjellige interessefelt. 

Jeg var med Råd for personer med funksjonsnedsettelse til Hamar, hvor vi hadde et konstruktivt møte med avdelingsdirektøren i NAV, Hans Petter Emilsen. Hovedtema var planlagt tilstedeværelse i kommunen og våre klare forventninger til at vi skal ha åpent NAV-kontor også i Folldal. Dette for både å ivareta innbyggernes behov for å møte en fysisk person i sin dialog med NAV, og sikre et minimum av samhandling med andre kommunale tjenester. Det er all grunn til å jobbe videre med partnerskapet. Både likeverdig og god samhandling mellom partene lokalt (stat og kommune) og vårt krav om tilgjengelige tjenester, er helt i samsvar med innholdet i en nylig reforhandlet samarbeidsavtale mellom KS og Arbeids- og inkluderingsdepartementet. 

Jeg sitter på kontoret og ser ut over et vakkert, vinterkledt landskap. Det får meg til å tenke på at det er flere i bygda som nå forbereder seg til Femundløpet. Mange solide, erfarne hundekjørere er påmeldt, og jeg registrerer at det også i år er flere fra Tyrili Frankmotunet. Det er intet mindre enn imponerende. Noen av dem har knappest opplevd skikkelig snø og kulde før, og skal om noen dager ta ansvar for at bikkjene og de sjøl kommer seg fra start til mål – milevis alene ute i ukjent terreng. Gleder meg til å følge hunder og kjørere gjennom løpsdagene 2.-6. februar. 

Ønsker dere alle ei riktig god helg! Sjøl reiser jeg til Gjøvik og skal delta på Arbeiderpartiets kandidat-skolering. Jeg gleder meg, og vet jeg lar meg inspirere av engasjement.
 

Vinter, sol, snø, fjell, hundespann - Klikk for stort bilde

Kontakt

Kristin Langtjernet
Ordfører
E-post
Telefon +47 48 84 15 77