Ordførerinfo uke 9-12

Det er mye å glede seg over i kommunen vår, og ordførerhverdagen er ikke kjedelig. 
I oppussa sentrumslokaler har Stoll III Hårstudio åpnet dørene. Lene Camilla Mariasdotter Uhlen har etablert frisørsalong i kombinasjon med livsstilbutikk. Her er det en god blanding av bl.a. interiør, klær og smykker. Lokalene er preget av gammel historie med moderne uttrykk. Gratulerer så mye – og lykke til med fortsettelsen både til deg, Lene Camilla, og de du har med deg på laget! 

Denne uka var jeg så heldig å få delta på åpninga av Solenergi Norge sitt kurs- og opplæringssenter. Dette er et nytt innendørs kurssenter/kursrigg for arbeid i høyden. Solenergi Norge ønsker å bygge en kultur for å ta sikkerhet på alvor, sjøl de gangene sikkerhetsutstyr kan virke som trøbbel og heft. Målet er å gjøre undervisninga så realistisk som mulig. Foruten at dette er viktig i forhold til egenopplæring, vil de ha kapasitet til å tilby kurs til andre virksomheter også. All honnør til Solenergi Norge og deres framoverlente leder Ole-Martin Håtveit som nok en gang ser etter muligheter, tenker nytt, tør å satse og ikke minst bruker kunnskapen dyktige medarbeidere sitter på. Jeg sa under åpninga at Ole-Martin har en egen evne til å gjøre gråstein til gull.  

Signering av kontrakt med Telenor – bygging av mobilmast i Stormoegga. Prosjekt «Mobildekning i Fjellregionen» har vi nord-østerdalskommunene jobbet med over tid, og takket være store beløp fra Hedmark fylkeskraft får vi nå realisert prosjektet. Bredbånd og mobildekning har etter hvert blitt like viktig som strøm, og det har de siste årene vært investert mye også i Folldal. Et enstemmig kommunestyre vedtok 7. mars (sak 16/24) utbyggingsplanene og kontraktinngåelse med Telenor. Og ja – vi har ikke glemt at det gjenstår ei strekning fra Folla og ned til kommunegrensa ved Straumbu.

Jeg har også vært så heldig å få delta på feiringa av hjelperne på Frivilligsentralen. Vi har både et dyktig styre og en bejaende leder, men ingen ting hadde vært mulig uten den solide gjengen med hjelpere. Noen bidrar mye, andre mindre, men alle oppgavene er like viktige. Frivillighet handler bl.a. om å skape identitet og tilhørighet, livskvalitet, trivsel og folkehelse i vid forstand. «Verdens varmeste følelse er å vite at man var på rett sted til rett tid», sier poet Trygve Skaug. Jeg er stolt av å være ordfører i ei bygd hvor frivillighet og ildsjeler fortsatt står sterkt. Og som jeg elsker å si høyt; det er folka som skaper Folldal!

Årets Hematt arrangement gikk av staben på Vulkan Arena, Oslo, lørdag 16. mars. Her møtes næringsliv, frivilligheten og kommunene for å vise fram mangfoldet i bo- og arbeidsregionen vår, og også forhåpentligvis trigge hjemlengselen til utflytta nord-østerdøler. Ekstra artig for folldalsordføreren at våre dyktige musikere Synnøve Brøndbo Plassen og Ragnhild Moan fikk presentere noen smakebiter av hva vi får høre 26. og 27. juli; spelet STREIK i Folldal. Etter å ha hørt tekst og toner i Oslo, vil jeg bare si – gled dere! 

Som mange trolig allerede har fått med seg, skjer det gledelige framskritt i regionen med eksempelvis både Tynset sjukehus, utbedring av Rv3 og elektrifisering av Rørosbanen. Artig å oppleve at regionen står samlet og jobber mot felles mål, sammen med både fylkespolitikere og stortingsbenken. Vi må fortsette å holde trykket oppe, for til syvende og sist er det i statsbudsjettet finansieringa og gjennomføring av tiltakene sikres.  

Helga 9.-10. mars deltok jeg på årsmøte i Innlandet Arbeiderparti. Vi var fire delegater fra Folldal og en AUF’er. Heia Brage, som nå også er leder i AUF Nord-Østerdal! Utrolig inspirerende helg, og en solid gjeng som representerte Folldal på en god måte. Takk for tilliten til en styreplass i Innlandet Arbeiderparti. Sjøl om jeg ikke lider av kjedsomhet og lite å henge fingrene i, tenker jeg det er lurt også å bidra utafor kommunegrensa. Jeg har tro på at det å bry seg og engasjement nytter. 

Selv om jeg velger å ta fram det positive, er jeg smertelig klar over at det er utfordringer både innad i egen kommune og i Nord-Østerdalen. Ikke minst dette med inkludering, rause lokalsamfunn, det å hegne om ulikheter og ta både psykisk helse, utenforskap og mobbing på ramme alvor. Vi skal jobbe med det på systemnivå, diskutere på tvers av kommunegrenser, men ingen av oss trenger å vente på tiltak. Vi kan alle starte med å gå i oss sjøl – og det kan vi gjøre fra i dag.

Påska er rett om hjørnet. Sola skinner. Den storslåtte naturen har vi. Det er ulike arrangementer på dag- og kveldstid. Det bør være noe for enhver smak. 
Og med dette ønsker jeg dere alle ei riktig god påske!

Rondane, vinter, skispor - Klikk for stort bildeGod påske!

Kontakt

Kristin Langtjernet
Ordfører
E-post
Telefon 48 84 15 77
Mobil 48 84 15 77