Til elever og foreldre/foresatte ved Folldal skole

I uke 44 (ny dato) er det igjen klart for svømming for elevene ved Folldal skole. Vi gleder oss veldig til å ta det nyrenoverte bassenget i bruk. Det har nå gått halvannet år siden elevene hadde svømmeundervisning sist, og skolen ønsker derfor å gi en felles informasjon til elever og foreldre før oppstart. 

Til svømmeundervisningen trenger elevene badetøy. Badetøy er enten badedrakt eller badebukse/badeshorts. Bikini regner vi ikke som passende badetøy. Bikini er noe man bruker på stranda. Det skal ikke brukes undertøy under badetøyet. 

 

Hygieneregler: 

Før basseng: 

  1. Vask kropp og hår godt MED såpe (UTEN BADETØY)
  2. Skyll godt.
  3. Ta på badetøy. Badetøyet skal være rent. 


Etter bassenget:

  1. Skyll godt før vask med såpe, da blir det mindre klorlukt av hud og hår. 

 

Bassengvannet tilsettes klor for å holde bakterier og urenheter borte. Urenheter kan være svette, sminke, kroppsoljer, såperester, urin og rester av avføring. Kloret angriper bakteriene og urenhetene. Jo mer bakterier og urenheter det er i vannet, jo mer klor må tilsettes. Sterk klorlukt etter bassengbesøk indikerer derfor at man har måttet tilsette mye klor for å opprettholde en god vannkvalitet. 

Det er nå montert dusjvegger i dusjene slik at man kan dusje uten å «stå på utstilling». Det skal dermed ikke være noen grunn til å ikke følge hygienereglene. 

Jenter med mens kan fint benytte bassenget, men må da bruke tampong. Det er viktig at tampongen byttes etter badet, da tampongen også trekker til seg badevann som kan inneholde bakterier en ikke skal ha i kroppen over lengre tid.

Håper at alle foreldre/foresatte kan snakke med sine elever, og hjelpe til med å skape forståelse for hvorfor det er viktig med god hygiene når en skal i bassenget. Jo renere kropper i bassenget, jo mindre klor i vannet og jo mer velvære for alle. 

Vi ønsker velkommen til svømmeundervisning fra mandag 30 .oktober. 

Mvh 
Bente Kristoffersen, rektor

Kontakt

Bente Kristoffersen
Rektor
E-post
Telefon 95 21 15 53
Mobil 95 21 15 53