Råd og informasjon om Koronaviruset

Norge har fra 25.september en normal hverdag med økt beredskap

Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september klokken 16.00.

– Smittetallene synker. Sykehusinnleggelsene har flatet ut. I løpet av få uker forventer vi at store deler av den norske befolkningen er fullvaksinerte. Folkehelseinstituttet mener at det er liten risiko for at epidemien skal komme ut av kontroll, gi betydelig sykdomsbyrde eller true helsetjenestens kapasitet. Derfor kan vi gå tilbake til en normal hverdag. Vi vil fjerne de aller fleste smitteverntiltakene, sier statsminister Erna Solberg.

Hvordan kan du teste deg?

Fra 27. september ble forenklet TISK ( testing, isolering, smittesporing, karantene) iverksatt i Folldal kommune. Kommuneoverlegeforum har kommet frem til følgende modell for testing: Vi tar hurtigtest på alle personer ved mistanke om covid-19. Kun PCR ved positiv hurtigtest eller dersom pasienten trenger legetilsyn. Dere som kommer til testing, må vente til svar foreligger i tilfelle vi da må ta en PCR. Testing bestiller du på legekontoret på telefon 62491100 mellom kl 08.30-11.30.

Etter 2 uker, vil hjemmetesting sidestilles med testing i kommunal teststasjon.

De neste 2 ukene oppfordrer vi dere til å bruke den kommunale teststasjonen slik som før. Vi oppfordrer også dere til å anskaffe dere hurtigtester til selvtesting hjemme. Etter to uker sidestilles hjemmetesting og testing på den kommunale teststasjonen. Det vil fortsatt være et tilbud om gratis testing i kommunen etter dette.

Testing er tillitsbasert, og vi vil ikke kreve dokumentasjon på negativ test før skole/barnehage

Personer med positiv hjemmetest må ta kontakt med legekontoret 62491100 for oppfølgning.

Det er fortsatt viktig å være hjemme når man er syk, særlig når man har nyoppståtte symptomer. Se flytskjemaet fra FHI: https://www.fhi.no/publ/2021/flytskjema-nyoppstatte-luftveissymptomer/

Spørsmål om korona?

Ring tlf 815 55 015

Telefonen er åpen på hverdager mellom kl 08.00-15.30.

www.fhi.no

www.helsenorge.no

Hva gjelder nå? - Nasjonale tiltak

Smittesituasjonen og stort press på kommunene gjør at regjeringen har besluttet å bli stående på trinn tre i gjenåpningsplanen til flere er fullvaksinerte. Folldal kommune følger også trinn 3 i nasjonal gjenåpningsplan. Les her om nasjonale tiltak.

Andre relevante lenker:

Hvor finner jeg mitt koronasertifikat?

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest.

På siden til Helsenorge.no kan du logge deg inn og se sertifikatet

Prøvesvar

Hvis du har blitt testet for covid-19 kan du logge deg inn og se dine prøvesvar her: Prøvesvar - helsenorge.no

Tilgjengelig informasjon