Velkommen til fjellbygda Folldal - innfallsporten til Rondane og Dovre nasjonalparker.

Folldal er en liten kommune i Nord-Østerdalen i Innlandet fylke. Den grenser i nord til Oppdal og Tynset, i øst mot Alvdal, i sør mot Stor-Elvdal, Sør-Fron og Sel, og i vest mot Dovre. Gruvedriften ved Folldal Gruver hadde avgjørende betydning for Folldals utvikling fra 1700-tallet og fram til den siste gruva stengte i 1993. Administrasjonssenteret i Folldal kommune er tettstedet Folldal.

Folldal kommune har landets høyest beliggende kommunesenter (712,5 meter over havet) og preges av storslått natur med fjell og vakre seterdaler. Bygda ligger ved foten av Rondane og Snøhetta. Området har også mange interessante spor etter siste istid, så vel som fra de første fangstkulturene. Innen kommunen finnes Norges lengste seterdal (55 kilometer); Einunndalen. I Einunndalen er det fortsatt aktiv setring om sommeren på setre bygd allerede på 1700-tallet. Nesten halvparten av kommunens areal er vernet gjennom landskapsvernområder og nasjonalparker. Deler av Rondane nasjonalpark og Dovre nasjonalpark ligger i Folldal.

Nyheter fra landbrukskontoret:

Folldal kulturskole er inne i sitt skoleår nummer 30.
Lørdag 19. januar starter jubileumsmarkeringen med mønstringskonsert på flerbrukshuset (kl 18.00). Dette blir det første av mange jubileumsarrangement utover etterjulsvinteren og våren.

Folldal Kommunale Kino hadde et stabilt besøk i 2018 med totalt 1836 besøkende som er en liten oppgang på 2,34 % fra 2017. Dette ga et gjennomsnitt per forestilling på 25 besøkende.

Formannskapet vedtok i møte 22.11.18 å legge forslag til endring for detaljreguleringsplan for Rondeblikk bolig- og hyttefelt ut til offentlig ettersyn.

Landbrukskontoret har nå en rykende fersk utgave av informasjonsbladet "Over skigard'n":

Ungdata er et spørreskjemabasert verktøy, som gir et bredt bilde av hvordan ungdom har det og hva de driver med i fritida.